Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αποφασίζουν οι καθηγητές


Αποφασίζουν οι καθηγητές



Στα χέρια της πλειονότητας των εκπαιδευτικών βρίσκονται ήδη από χθες τα δελτία της πολιτικής επιστράτευσης, η ισχύς των οποίων ξεκινά από αύριο το μεσημέρι. Στο μεταξύ,  από το πρωί σε όλες τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις, για να αποφασιστεί η υιοθέτηση ή η απόρριψη της εισήγησης της Ομοσπονδίας τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την Τρίτη πάντως η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενάντια στην επίταξη των καθηγητών, στην οποία πάντως δεν συμμετέχει η ΟΛΜΕ, που έκανε λόγο για κοροϊδία, καθώς είχε ζητήσει τόσο από την ΑΔΕΔΥ, όσο και από την ΓΣΕΕ, να προκηρύξουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εξετάσεων.

Η ΑΔΕΔΥ είχε προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα είχε προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Ωστόσο η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις ήταν πολύ μικρότερη συγκριτικά με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και από στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στα Προπύλαια σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ ομάδας δασκάλων και του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ -και επί πολλά χρόνια προέδρου της ΟΛΜΕ- Αντώνη Αντωνάκου. Η ομάδα των δασκάλων κατήγγειλαν την ΑΔΕΔΥ επειδή απέρριψε την πρόταση των εκπαιδευτικών και προκήρυξε κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη κι όχι την Παρασκευή.

www.ant1online.gr (© Copyright (c) ANT1 Internet S.A. 2009, All Rights Reserved.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου