Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εντός του Μαΐου και τον Ιούνιο η εκταμίευση της διπλής δόσης

Το Eurogroup αποφάσισε η εκταμίευση να γίνει σε δύο τμήματα
Το Eurogroup αποφάσισε η εκταμίευση να γίνει σε δύο τμήματα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το Eurogroup αποφάσισε τη Δευτέρα την εκταμίευσης διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία θα γίνει τμηματικά –εντός των επόμενων ημερών και μέσα στον Ιούνιο θα δοθούν τα ποσά– και θα συνδεθεί με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων του οικονομικού προγράμματος.

Όπως αποφασίστηκε, τα 4,2 δισ. ευρώ θα δοθούν «εντός των επόμενων ημερών» μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών και των προαπαιτούμενων πράξεων (prior actions).

Τον Ιούνιο θα εκταμιευτούν άλλα 3,3 δισ. ευρώ τα οποία συνδέονται με την υλοποίηση στόχων του προγράμματος, όπως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η τρόικα θα επιστρέψει πλέον τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαΐου λήγει ελληνικό ομόλογο που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

Το Eurogroup «σημειώνει με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έκανε περαιτέρω σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση των δημοσιονομικών και των δομικών μεταρρυθμίσεων». Ακόμη προσθέτει ότι οι ελληνικές Αρχές δείχνουν «ισχυρή δέσμευση» για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η Ελλάδα, αναφέρει ακόμη το Eurogroup, ανακτά με ταχύτητα την ανταγωνιστικότητά της.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της πρώτης δόσης, που είναι 3 δισ. ευρώ, και σημειώνει ότι η χώρα υλοποίησε όλες τις προαπαιτούμενες πράξεις.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου